În Delta Dunării turiştii nu au unde să campeze!

În perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării este interzisă instalarea corturilor, cu excepţia locurilor de campare autorizate de ARBDD, amenajate şi dotate corespunzător cerinţelor igienico-sanitare.

În zona Vadu-Corbu nu există un camping autorizat de către ARBDD în perimetrul rezervației. Prin urmare, camparea pe plajă sau în zona habitatelor naturale costiere este interzisă!!! Singurul camping în zona Corbu se afla la limita rezervatiei, în intravilanul localitatii Corbu, foarte aproape de plajă.

Măsura interzicerii campării în perimetrul RBDD, în afara locurilor special amenajate, este adoptată atât în scopul prevenirii accidentelor, îmbolnăvirilor şi altor riscuri ce pot surveni în cazul campării în zone lipsite de facilităţi igienico-sanitare, cât şi pentru prevenirea efectelor negative asupra speciilor şi habitatelor naturale, generate de comportamentul turiştilor ce campează în astfel de locuri.

Conform Legii 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării, cu modificările şi completările ulterioare art. 12, pct.9, constituie contravenție camparea în afara zonelor aprobate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate, precum şi nerespectarea regulilor stabilite pentru utilizarea zonelor de campare și se sancţionează cu amendă conform art. 13, lit. b, de la 70- 200 lei pentru persoane fizice şi de la 100 – 250 lei. De asemenea, această contravenție, se sancționează conform Ordonanței de Urgență 57/2007 art.53, alin.1, lit.h, cu amendă de la 3.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice şi de la 25.000 – 50.000 lei pentru persoane juridice, conform unei informări ARBDD.

vizualizari 1,039 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *