Covid19 – Noi măsuri restrictive pentru mai multe localități din județul Tulcea

Covid19 – Noi măsuri restrictive pentru mai multe localități din județul Tulcea

Covid19 – Noi măsuri restrictive pentru mai multe localități din județul Tulcea

Din păcate, încă există în judeţul Tulcea localităţi care depăşesc nivelul de atenţie în ceea ce priveşte infectarea cu virusul SarsCov2 la mia de locuitori. Aici enumerăm: Isaccea – 3,63 ; Beştepe – 2,79; Izvoarele – 2,84; Mihail Koogălniceanu – 2,84; Niculiţel – 2,62; Somova – 4,86; Sarichioi – 2,09 şi Valea Teilor – 2,61.
Din cauza acestei situaţii nedorite, prefectul Cristian Iordan a cerut tuturor primarilor comunelor enumerate mai sus, să convoace imediat Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea inițiereii unor măsuri care să conducă la scăderea cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Într-o şedinţă a CJSU, desfăşurată ieri la Prefectura Tulcea, la care au participat domnii primari, reprezentanţi ai instituţiilor MAI şi DSP-ul, s-a adoptat o Hotărâre, din care vom extrage câteva concluzii, valabile pentru localităţile comunelor enumerate mai sus.

În primul rând se va pune accent pe “petrecerile de acasă”. Aparatul propriu al primăriilor şi reprezentanţi ai poliţiei şi jandarmeriei, vor explica populației despre riscurile la care se expun dacă participă la acest gen de întânliri, factor cheie în ceea ce privește răspândirea virusului.
O altă măsură se referă la evitarea aglomeraţiei la magazinele săteşti, unde oamenii să strâng “la o cafea, la o bere”, precum şi la solicitarea ca acestea să îşi prelugeasca programul de funcţionare până la orele 23.00, acolo unde este cazul, pentru evitarea aglomeraţiei.
Încă o măsură importantă se referă la navetişti, care folosesc curse speciale sau curse regulate de transport auto de persoane. Aici se vor verifica INSISTENT portul măştii şi distanţarea fizică!

“Aceste măsuri sunt menite să limiteze pe cât posibil numărul de noi infectări şi sunt adaptate fiecărei localităţi în parte. Ţine doar de factorul uman ca eforturile noastre să îşi găsească ecoul şi să vedem şi rezultate! Lumea trebuie să înţeleagă că, doar respectând aceste reguli, vom reuşi să depăşim perioada critică prin care trecem” – a declarat prefectul Cristian Iordan, legat de noile măsuri adoptate.

vizualizari 2,330 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *