Incendiu la Sarichioi din cauza unui coş de fum

Incendiu la Sarichioi din cauza unui coş de fum

Incendiu la Sarichioi din cauza unui coş de fum

Sâmbătă după-amiază, pompierii militari din cadrul Stației de pompieri Babadag au fost solicitați să intervină de urgență în localitatea Sarichioi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Incendiul, ce se manifesta în jurul hornului, a fost lichidat în scurt timp de către pompieri militari și membrii SVSU Sarichioi sosiți în sprijin.

Intervenția promptă a condus la înlăturare pericolului de propagare a incendiului la întreaga locuință și anexele învecinate. Au ars aproximativ 6 mp din planșeu.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Reamintim cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător:
-coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate;
-în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;
-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Comunicat ISU Tulcea

vizualizari 786 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *