Şofer prins la Pardina cu o alcoolemie de 1,36 la mie

Şofer prins la Pardina cu o alcoolemie de 1,36 la mie

Şofer prins la Pardina cu o alcoolemie de 1,36 la mie

La data de 29 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Pardina au depistat un bărbat în vârstă de 64 de ani, în timp ce conducea un auto pe raza localității Pardina, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cerectare penală.

Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea recomandă conducătorilor auto:

  • Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!
  • Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru șofer, pasageri și ceilalți participanți la trafic, crescând șansele de implicare într-un accident rutier!
  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice comit frecvente încălcări ale normelor de circulație, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele!
  • Alcoolul afectează claritatea vederii și timpul de reacție; când aceste funcții sunt afectate, probabilitatea unui accident crește!
  • Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge!

vizualizari 1,390 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *