“Comunitatea deltei” va propune viitorul guvernator prin Consiliul Consultativ „Delta vie“

“Comunitatea deltei” va propune viitorul guvernator prin Consiliul Consultativ „Delta vie“

De câteva zile, oamenii care fac parte din comunitatea Deltei au început discuțiile transparente care vor defini mandatul viitorului guvernator și vor alege echipa de conducere a Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

“Numirea noului guvernator nu mai este o decizie exclusiv politică, ci o soluție pe care trebuie să o furnizeze comunitatea locală, respectiv cele mai importante și reprezentative organizații și asociații din Delta Dunării, invitate să facă parte din Consiliul Consultativ „Delta vie“.
Îi îndemn pe cei care vor concura pentru ocuparea funcției de guvernator să urmărească consultările decise de acest consiliu, dar și cele șapte teme de discuție care sunt fixate deja într-un calendar până la finalul acestei luni, pentru a integra nevoile oamenilor și organizațiilor participante în planurile lor de management cu care vor concura pentru conducerea ARBDD.” scrie Dacian Cioloș pe pagina sa de facebook.

Temele de discuție:

1. Patrimoniu natural, patrimoniu cultural și patrimoniu economic (10 februarie)
2. Pescuit și activitățile conexe (11 februarie)
3. Biodiversitate – protecție și dezvoltare (16 februarie)
4. Turism – dezvoltare durabilă, infrastructură, servicii publice (17 februarie)
5. Administrație publică – comunitate locală (dezvoltare servicii publice, educație, sănătate, infrastructură publică, administrarea deșeurilor) (18 februarie)
6. Mobilitate pe teritoriul Rezervației (apă și uscat) (23 februarie)
7. ARBDD – guvernanță şi administrare, cooperare interinstituțională/management intra instituțional, relația cu comunitatea, rol de control, taxare și fiscalizare (24 februarie)

Din Consiliul Consultativ fac parte următoarele organizații:

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Asociația Comunelor din România – Filiala Județeană Tulcea (ACOR), Asociaţia Cultural Tradiţională a Femeilor din Delta Dunării – „Rusalca“ Mila 23, Asociația de Ecoturism din România (AER), Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Asociația Eco Delta Dunării, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural Tulcea (ANTREC), Asociația Patronatului din Turism din Delta Dunării, Asociația pentru agricultură ecologică, Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ADI IŢI, Consiliul Județean Tulcea, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDD), Federaţia Organizaţiilor de Pescari Delta Dunării, Federaţia Organizaţiilor Producătorilor de Peşte Delta Dunării, Flag Delta Dunării, Letea în UNESCO, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), Primăria Municipiului Tulcea, Societatea Ornitologică Română (SOR), Uniunea Salvați România (USR) și WWF România.

Toate întâlnirile sunt transmise LIVE, pe pagina de Facebook „Delta vie“ – https://www.facebook.com/Delta-vie-534431840831252. Cetățenii interesați de viitorul Deltei pot participa la aceste întâlniri, accesând linkul de Zoom care va fi făcut public înaintea fiecărei întruniri.

vizualizari 1,100 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *