Doi spărgători au ajuns după gratii. Aceștia au spart șase locuințe aflate la parter

Doi spărgători au ajuns după gratii. Aceștia au spart șase locuințe aflate la parter

Doi spărgători au ajuns după gratii. Aceștia au spart șase locuințe aflate la parter

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza privind pe inculpaţii F.I. şi M.V., pentru săvârșirea în concurs a 6 infracţiuni de furt calificat, prin efracţie şi violare de domiciliu precum şi a altor două infracţiuni de furt calificat, rămase în fază de tentativă. Astfel, s-a stabilit că în perioada ianuarie 2019 – februarie 2021, cei doi inculpaţi au pătruns prin efracţie şi prin violare de domiciliu, în 6 locuinţe  aflate la parterul unor blocuri de pe raza mun. Tulcea iar în alte două situaţii activitatea infracţională a inculpaţilor, de a pătrunde prin efracţie în alte două locuinţe, a fost întreruptă de intervenţia organelor statului, în urma sesizărilor primite de la cetăţeni,  prin S.N.AU. ,, 112,,

Prejudiciul cauzat de inculpaţi persoanelor vătămate depăşeşte valoarea de 35.000 lei iar în cursul urmăririi penale acesta a fost parţial recuperat.  Întrucât s-a constatat  că faptele inculpaţilor F.I. şi M.V prezintă pericol pentru ordinea publică, la data de 24.02.2021, aceştia au fost prezentaţi  Judecătoriei Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită iar  inculpaţilor le-au fost emise mandate de arestare pe o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale .

Facem  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, transmite Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, printr-un comunicat de presă semnat de primul procuror Dan Stepanencu.

 

vizualizari 602 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *