22 aprilie -Ziua Mondială a Pământului

22 aprilie -Ziua Mondială a Pământului

22 aprilie -Ziua Mondială a Pământului🌍
La 22 aprilie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Mondială a Pământului, instituită de Organizația Națiunilor Unite prin Rezoluția 63/278 din anul 2009, pentru a reaminti fiecăruia că Pământul și ecosistemele sale ne oferă condițiile pentru întreținerea vieții.
Apărută în 1970, mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător, simbolizează lupta împotriva poluării și problemelor climaterice și are un rol foarte important în mediatizarea problemelor cu care se confruntă Pământul. Mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător a dat naștere organizației ,,Rețeaua Ziua Pământului” (”Earth Day” Network), cu filiale în peste 175 de țări și cu rezultate notabile în conștientizarea omenirii asupra problemelor de mediu, a efectelor poluării, etc.
Acum 51 de ani în urmă, pe 22 aprilie 1970, în Statele Unite, milioane de oameni au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva impactului negativ al celor 150 de ani de dezvoltare industrială.
Ziua Pământului este acum un eveniment global și în fiecare an mai mult de un miliard de persoane din peste 190 de țări participă la cea mai mare zi de acțiune a lumii civice.
Tema Zilei Pământului 2021 ”Restaurăm planeta Pământ”/Restore Our Earth ™ este un îndemn la acțiune colectivă știind că doar împreună putem preveni dezastrele viitoare ale schimbărilor climatice și ale distrugerii mediului.
Urmând această temă, în perioada 20 – 22 aprilie, Rețeaua Ziua Pământului ne îndeamnă să ne alăturăm evenimentelor digitale live dedicate acțiunilor pentru climă. Acestea vor debuta cu Summit-ul tineretului pentru climă, urmat de Summit-ul Global pentru Educație, iar în data de 22 aprilie, în ziua celebrării Pământului, se va desfășura al doilea eveniment digital on-line, în paralel cu Summit-ul Global pentru Climă organizat de către Statele Unite ale Americii. Atelierele de lucru, panourile de discuții, reprezentațiile speciale, se vor concentra în principal pe teme ca tehnologiile ecologice emergente și gândirea inovatoare care pot restabili ecosistemele lumii.
Mai multe detalii despre evenimentele organizate pe durata celor trei zile dedicate acțiunilor pentru climă, aici: https://www.earthday.org/earth-day-2021/

vizualizari 170 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *