Autoturism de lux căutat în Germania, descoperit de poliţiştii de frontieră la Isaccea

Autoturism de lux căutat în Germania, descoperit de poliţiştii de frontieră la Isaccea

Autoturism de lux căutat în Germania, descoperit de poliţiştii de frontieră la Isaccea

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea au descoperit un autoturism căutat de către autoritățile din Germania, care era condus de  un cetăţean german. În data 14.05.2021, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, s-a prezentat pentru a ieși din România un cetățean german, în vârstă de 32 ani, conducând un autoturism marca BMW X5, înmatriculat în Germania.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează  fiind semnalat ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania în aceeaşi zi. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tăinuire”, faptă prevăzută și sancționată de Codul penal  la art. 270 alin.1, iar autoturismul, evaluat la aproximativ 500.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei.

Surse locale au confirmat că autoturismul de lux trebuia sa ajungă în Ucraina, pentru a fi vândut şi a i se pierde urma de pe teritoriul UE. Astfel de practici sunt destul de des întâlnite, iar hoţii se mişcă repede, până când autorităţile din ţările de unde maşinile sunt furate, să le introducă în sistemul european de monitorizare. Se pare că de această dată, poliţia germană s-a mişcat mai repede decât crima organizată internaţională şi maşina a fost recuperată, chiar înainte de a părăsi teritoriul UE.

vizualizari 1,424 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *