Crucea Roșie Tulcea – Faza națională a concursului “Sanitarii pricepuți”

Crucea Roșie Tulcea – Faza națională a concursului “Sanitarii pricepuți”

Ieri, 30 iulie, s-a desfășurat etapa națională a competiției de educație pentru sănătate și acordarea primului ajutor –  Academia Sanitarii Pricepuți.  Concursul  s-a desfășurat într-o formă hibridă, cu probă teoretică on line și probă practică organizată fizic și jurizată de o echipă mixtă de arbitri din care a făcut parte și dna asistent Florentina Pituh, instructor voluntar al Filialei Tulcea a Crucii Roșii .
La startul competiției s-au aliniat peste 250 de elevi din ciclurile gimnazial și liceal, județul Tulcea fiind  reprezentat de Școala Alexandru Ciucurencu și Colegiul Dobrogean Spiru Haret, ambele calificate în urma câștigării etapei județene a competiției.
Evoluția celor două echipaje a fost una spectaculoasă, atât la proba teoretică unde au obținut fiecare câte 19 puncte din 20 posibile, cât mai ales la proba practică care i-a pus pe salvatori în fața unor victime cu afecținuni complicate și destul de dificil de gestionat. Complexitatea cazurilor nu i-a împiedicat însă pe pricepuții  noștri sanitari să obțină două și respectiv trei note de 10. Meritoriu este faptul că prestația celor doi lideri,  Vlad-Luca Mario – Colegiul Dobrogean Spiru Haret și Bianca-Alina Boureanu – Școala Gimnazială Alexandru Ciucurencu, a fost unanim apreciată de echipa de arbitraj, fiecare dintre ei fiind punctat cu nota 10.
    La categoria gimnaziu, echipajul Școlii Gimnaziale Alexandru Ciucurencu, coordonat de dna prof. de biologie Alina-Dorina Haiman s-a clasat pe LOCUL 1, în timp ce colegii lor mai mari, respectiv echipajul Colegiului Dobrogean Spiru Haret, pregătit de dna prof. de biologie Adina Radu a ocupat LOCUL 3 în clasament la o distanță de numai 80 de sutimi de locul 1.
Ambele echipaje vor merge pe 5 august la București, acolo unde va avea loc festivitatatea de premiere și munca lor va fi răsplătită pe măsură.

vizualizari 338 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *