Inspectoratul Județean de Poliție Tulcea – Bilanț 2020

Inspectoratul Județean de Poliție Tulcea – Bilanț 2020

Inspectoratul Județean de Poliție Tulcea – Bilanț 2020

În anul 2020, activitatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea a avut drept scop asigurarea ordinii și liniștii publice și creşterea gradului de siguranță al cetățenilor.

SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER

Analiza evoluţiei dinamicii accidentelor rutiere a relevat faptul că în anul 2020, pe drumurile deschise circulaţiei publice din județul  Tulcea, s-au produs cu 17,64% mai puține accidente grave față de anul 2019, iar numărul  persoanele care au suferit vătămări corporale grave este în scădere cu 10,90%.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere produse pe raza judeţului Tulcea au fost: viteza, indisciplina pietonilor și conducerea unui auto sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost aplicate 15.103 de sancțiuni contravenționale.

În urma abaterilor constatate, polițiștii tulceni au reținut 2840 de premise de conducere.

CRIMINALITATEA CONTRA PATRIMONIULUI

În 2020, au fost sesizate cu 23,16% mai puține  infracţiuni contra patrimoniului faţă de 2019.

În ceea ce privește numărul infracțiunilor de furt, acestea au scăzut cu 24,89% față de anul 2019.

REGIMUL ARMELOR, EXPLOZIVILOR ȘI SUBSTANȚELOR PERICULOASE

În anul 2020, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoare au ridicat în vederea confiscării 1746 buc. muniție, 158,9 kg de articole pirotehnice și 967,61 kg deșeuri periculoase.

SILVICULTURĂ

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au fost desfășurate 201 acțiuni în cadrul cărora au fost verificate 259 de  obiective (7 exploatări forestiere,  72 de depozite, 3 instalații de debitat, 72 târguri/piețe, 75 oboare, 22 de ocoale silvice, 80 alte obiective) și 833 de  vehicule și a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 173,55  m.c. material lemnos.

PISCICULTURĂ

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, au fost desfășurate 175 de acțiuni, în cadrul cărora au fost ridicate în vederea confiscării 3095,30  kg pește, 10  kg icre, 266 de  plase monofilament, 119 de  plase de pescuit din fir textil, 13 vintire, 5 prostovoale, un năvod, 3 alte unelte de pescuit, 4 ambarcațiuni și un motor de barcă.

PREVENIREA CRIMINALITĂȚII

În cursul anului 2020, la nivelul inspectoratului au fost implementate 3 programe de prevenire și anume:

  • Programul de prevenire al delincvenței juvenile și victimizării minorilor
  • Prevenirea violenței domestice
  • Programul de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, structurat pe 2 module (prevenirea furturilor din locuințe și prevenirea furturilor de/din autoturisme) .

Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu următoarele instituţii: Inspectoratul de Jandarmi Tulcea, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanţa.

Cele mai multe activități informativ- preventive s-au desfășurat în cadrul unităților școlare din județul Tulcea, situație în care personalul școlilor a contribuit la buna desfășurare a activităților prin mobilizarea elevilor, punerea la dispoziție a spațiilor și tehnicii necesare desfășurării activităților informative.

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea, precum și ai instituțiilor cu atribuții de control au acționat permanent pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În 2021, polițiștii tulceni vor continua activitățile pentru creşterea gradului de siguranţă şi protecţie al cetățeanului prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor, precum și prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere, destructurarea grupurilor/grupărilor infracţionale, asigurarea climatului de legalitate mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice, precum şi prin protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene.

 

vizualizari 464 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *