„Cel mai puternic infanterist marin”

Muncă, pasiune și patriotism, așa ar putea fi caracterizați, în câteva cuvinte, militarii Regimentului 307 Infanterie Marină.
În timpul stării de criză de la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, la 1 aprilie 1940, prin Înaltul Decret Regal nr. 635, pentru apărarea litoralului, pe lângă Regimentul de Geniu Marină şi Divizionul de Artilerie de Coastă, s-a constituit Batalionul de Infanterie Marină, prima unitate de acest fel din Armata României. Cu un efectiv de 48 de ofiţeri, 55 subofiţeri şi 2250 de gradaţi şi soldaţi, acesta avea atât misiuni de observare, supraveghere, apărare la litoral precum, cât şi misiuni specifice acestui gen de armă, debarcarea sau apărarea porturilor, prin companiile de debarcare.
Aniversarea celor 81 de ani a fost marcată printr-o serie de activități organizate la sediul Regimentului 307 Infanterie Marină, în garnizoana Babadag. Astfel, militarii s-au aliniat la startul unor probe și concursuri ce au avut ca scop final urcarea pe podium a ”Celui mai bun…” și totodată identificarea celor mai buni sportivi militari din cadrul unității.
Categoriile care au avut laureați pe podium au fost „Cea mai bună companie” și „Cea mai bună grupă de infanterie marină”. Începând cu aniversarea a 81 de ani, comandantul Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea”, colonel Marius Gheorghescu a provocat toți infanteriștii marini nu numai să urce pe podium, ci să își treacă numele pe ramele (vâsle) concursului „Cel mai puternic infanterist marin”.
Premierea câștigătorilor s-a desfășurat în prezența locțiitorului pentru resurse al șefului Statului Major al Forțelor Navale, comandor ing. Trică Daniil, care a felicitat infanteriștii marini și le-a urat succes în misiunile si exercițiile la care vor participa alături de partenerii NATO de anul acesta.

vizualizari 1,140 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *