Schimbările acestui an școlar au influențat actul educațional?

Schimbările acestui an școlar au influențat actul educațional?

 Consiliul Județean al Elevilor Tulcea învită cadrele didactice și elevii din județul Tulcea să completeze Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivel județean. Acesta are rolul de a radiografia condițiile din unitățile de învățământ și de a înțelege cum schimbările din acest an școlar au influențat actul educațional.

Deși există Statutul Elevului, document ce înglobează drepturile, îndatoririle și obligațiile elevilor, acesta este nerespectat sau necunoscut de către mulți elevi. În acest sens, Consiliul Județean al Elevilor Tulcea, singura structura de reprezentare a elevilor din județul Tulcea, îndeamnă toți elevii să își cunoască îndatoririle față de comunitatea școlară, dar și drepturile de care aceștia beneficiază.

Deoarece ne dorim să continuăm demersul început în urmă cu multă vreme, invităm atât cadrele didactice cât și elevii să participe la elaborarea Raportului privind implementarea Statutului Elevului la nivel județean în anul școlar 2022-2023 completând formularul ce poate fi accesat pe website-ul: https://risej.consiliulelevilor.ro/.

„În acest moment, numărul de completări ale acestui formular nu este unul mulțumitor, fiind un număr mic de respondenți. Știm că elevii județului nostru au un potențial extraordinar, lucru pe care îl observăm anual prin implicarea în activitățile organizate de Consiliul Județean al Elevilor Tulcea precum și în faptul că din ce în ce mai mulți elevi doresc să se alăture Consiliului Elevilor. România este unul din puținele state membre ale Uniunii Europene ce au un act normativ care însumează toate drepturile și obligațiile elevilor, lucru foarte important, Statutul Elevului fiind un pas spre o democrație în sistemul educațional. Îndemn toți elevii și toate cadrele didactice din județul Tulcea să completeze acest formular. ” a declarat Vlăduț-Marius IORDACHE, președintele Consiliului Județean al Elevilor Tulcea.

vizualizari 336 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *