Promovarea diversității multietnice în rândul tinerilor

Promovarea diversității multietnice în rândul tinerilor

Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea, are plăcerea de a anunța lansarea proiectului „Promovarea diversitatii multietnice in randul tinerilor”, finanțat de Corpul European de Solidaritate, o inițiativă care își propune să aducă tinerilor tulceni o serie de ateliere și evenimente cu rolul a se imbogati cultural și de a invata in cel mai deosebit mod notiunea de incluziune.  Prin aceste ateliere dorim să promovăm conservarea valorilor, traditiilor și autenticitatea etniilor prezente în spațiul dobrogean.

Proiectul se  desfășoară în pe o perioada de 12 luni, august 2023-iulie 2024 și va cuprinde o serie de ateliere creative, dar și cursuri de dans, ecologizari și alte evenimente, care se vor desfășura lunar. Acestea vor fi tematice perioadei anului, cu simbolistică multietnică. Participantii vor descoperi tradiții, portul popular, mișcări de dans și simboluri din diferite etnii. Cu ocazia desfasurarii atelierelor, tinerii vor avea posibilitatea sa stea fata in fata cu personalitati din diferite medii, care aduc valoare teritoriului si pastreaza vie traditia. De asemena in cadrul proiectului vom organiza un targ gastronomic cu specific interetnic unde tinerii vor avea oportunitatea sa guste din bucatele traditionale a etniilor prezente în Tulcea.

Fundatia judeteana pentru tineret, prin tinerii voluntari care au conceput proiectul, dorește sa incurajeze si sa sprijine cat mai mulți  tineri sa initieze proiecte noi la nivel local care sa aduca orasului culoare, activitate culturala, turistica, artistica si socială, să se implice activ în viața societății și să ajute la dezvoltarea unei comunități incluzive.

Pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să vizitați pagina de Facebook a:

Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea: https://www.facebook.com/fundatiatineret.tulcea

Proiect în valoare de 8028 €  este implementat de Fundația Județeană pentru Tineret  Tulcea este finanțat de Corpul European de Solidaritate.

vizualizari 320 

 

One thought on “Promovarea diversității multietnice în rândul tinerilor

  1. Un proiect ca acesta aduce culoare si vitalitate Tulcei! 🎵 E minunat ca Fundatia Judeteana pentru Tineret Tulcea are initiativa si angajamentul de a promova diversitatea multietnica in randul tinerilor, pentru a le oferi posibilitatea sa descopere traditii, porturi populare, dansuri si multe alte simboluri interesante. Incurajez fiecare persoana sa viziteze pagina de Facebook a Fundatiei pentru a descoperi mai multe informatii despre acest proiect si sa se implice. 🤩

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *