De luni este posibil să revenim la cursuri on-line pentru anumite categorii de elevi

De luni este posibil să revenim la cursuri on-line pentru anumite categorii de elevi

De luni este posibil să revenim la cursuri on-line pentru anumite categorii de elevi

Conform ultimelor raportări ale Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, în municipiu a crescut la nivel de cod galben rata incidenței cumulative a Covid-19 raportat la 1000 de locuitori.
Dacă ieri, 24 februarie, indicele era la 1,13, azi, 25 februarie, valoarea indicelui a ajuns la 1,25 la mie.

Într-un scenariu optimist, chiar dacă mâine, indicele ar scădea, nu are cum să sufere o modificare prea mare şi e greu de spus că va ajunge cu mult sub unu la mie. Din aceste considerente, avem tot dreptul să credem că la nivel de municipiu, se vor aplica restricţiile de cod galben, adică, vor merge la şcoli şi grădiniţe preşcolarii, copiii din ciclul primar, adică cei din clasele 0 – 4 şi elevii din anii terminali, adică cei din clasele a 8-a şi a 12-a.

În funcţie de ceea ce va decide Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, se vor aplica şi prevederile acestuia. În scenariul galben se pot face cursuri în on-line, dar se poate merge şi fizic la şcoală, prin rotaţie. În cazul în care timp de trei zile consecutiv, cota respectivului indice va trece de 3 la mie, se va intra în scenariul roşu, iar cursurile vor trece în on-line.

În judeţul Tulcea, localităţile în care azi se înregistrează un indece între 1 şi 2 la mie, sunt: Ceatalchioi, Horia, Mahmudia, Nufăru, Topolog soi Somova. Din păcate, în localităţile Crişan şi Grindu, indicele se apropie de 3 la mie, adică 2,65 şi 2,92!

vizualizari 1,041 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *