1 aprilie – Ziua Internațională a Păsărilor

1 aprilie – Ziua Internațională a Păsărilor

1 aprilie – Ziua Internațională a Păsărilor

Un semn că primăvara își face simțită ușor și timid prezența este revenirea păsărilor în oaza de liniște și abundență – Rezervația Biosferei Delta Dunării, aceasta găzduind permanent sau temporar un număr de circa 360 specii de păsări ce reprezintă aproximativ 90% din avifauna României.
Celebrarea Zilei Internaționale a Păsărilor, în data de 1 aprilie, marchează reîntoarcerea păsărilor din zonele în care și-au petrecut iarna, și are ca scop conștientizarea oamenilor cu privire la nevoia de protecție a speciilor de păsări și de conservare a habitatelor acestora.
În România, Ziua Internațională a Păsărilor a fost sărbătorită în perioada interbelică, iar din 1989, această zi este marcată în școli prin diverse activități.
Și în perimetrul Rezervației, la Crișan, în zilele premergătoare acestui eveniment, elevi de la școala gimnazială din localitate, împreună cu responsabilul Centrului de Informare Crișan al ARBDD, au organizat o acțiune de recunoaștere a speciilor de păsări aflate în împrejurimile localității, prilej cu care au fost observate egrete, stârci cenușii, lebede, lișițe și berze, adevarați vestitori ai primăverii.
Eliminarea poluării solului, a apei și a aerului, prevenirea generării de deșeuri, reutilizarea produselor, reciclarea (inclusiv compostarea), sunt acțiuni necesare pentru un mediu mai sănătos, pentru biodiversitate și nu în ultimul rând, pentru o viață echilibrată și în siguranță a ființei umane.
Informare ARBDD

vizualizari 118 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *