65 de ani de prezență românească la UNESCO

65 de ani de prezență românească la UNESCO

65 de ani de prezență românească la UNESCO

Astăzi, prefectul Marcel Ivanov a participat în sistem online la evenimentul „Patrimoniul mondial UNESCO din România – provocări și soluții. Delta Dunării”, organizat la Crișan în format hibrid cu ocazia Zilei Internaționale a Biodiversității.

Eveniment organizat de Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 65 de ani de prezență românească la UNESCO.

În cadrul întâlnirii cu tema „Protejarea patrimoniului cultural subacvatic- realități și perspective în România” s-au discutat prioritățile privind cadrul legislativ, sursele de finanțare și soluțiile pentru protejarea patrimoniului subacvatic românesc.

Prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov:

„Este o mare onoare să fii parte a UNESCO, organizaţie la care România a aderat în urmă cu 65 de ani.

Chiar dacă de-a lungul anilor asupra omenirii s-au abătut numeroase greutăți, UNESCO a vegheat asupra patrimoniului planetei.

Are în grijă cea mai mare comoară, patrimoniul cultural material şi imaterial al omenirii.

De 30 de ani, Delta Dunării își ocupă oficial locul pe Lista UNESCO a siturilor patrimoniului natural cu valoare universală.

Patrimoniul naţional impune implicarea și susținerea noastră în apărarea şi conservarea acestui tezaur unic al României.

Vă felicit pentru tot ceea ce faceți și vă doresc multe realizări !”

Evenimentele dedicate Zilei Internaționale a Biodiversității vor continua și în cursul zilei de mâine, la Sulina, cu o masă rotundă pe tema „Delta Dunării, parcursul a 30 de ani de recunoaștere UNESCO. Soluții pentru dezvoltare sustenabilă.”

La eveniment iau parte reprezentanți ai Guvernului României, ai administrației locale, ai mediului de afaceri și ai celui academic, organizații neguvernamentale, atât fizic cât și online.

vizualizari 564 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *